Nincs megjeleníthető tartalom

Betöltés...

info@alfatherm.hu +36 (30) 869 4503 Kapcsolat

Hőcserélők

Szerelhető lemezes hőcserélők előnyei épületgépészeti alkalmazásokban

Lemezek és csatlakozások anyagai

Lemezek szinte bármilyen préselhető anyagból kialakíthatóak. A leggyakoribb alapanyagok a rozsdamentes acél AISI 304, AISI 316 és a titán. Külső menetes csatlakozás rozsdamentes acélból vagy titánból választható, M6-os hőcserélő esetén szénacélból is. Karimás csatlakozás betétgyűrű nélkül, vagy gumi, rozsdamentes acél, titán, vagy egyéb ötvözött betétgyűrűvel rendelhető.

Tömítések

A tömítő anyagok folyamatos fejlesztése és tesztelése biztosítja az Alfa Laval tömítések hosszabb élettartamát. A nitrilből (NBR) vagy EPDM-ből készült tömítések egybe vannak öntve, ami biztosítja a pontos illeszkedést. “Háztető” profilú tömítések hatéonyan tömítenek és minimáisra csökentik a szivárgás veszélyét.
A tömítés elmozdulásának lehetősége kizárt, biztonságosabb a tömítettség, mivel a tömítés hornyok és a tömítések tökéletesen illeszkednek egymáshoz. Ezen felül a kialakításnak köszönhetően az áramoltatott közeg csak kis felületen érintkezik a tömítéssel, ezzel is megnövelve annak élettartamát. Az Alfa Laval tömítések rögzítése tökéletes megoldás és a ragasztás mentes “clip-on” tömítésekkel a tömítéscsere gyorsá és egyszerűvé válik.
A gyakran szétszerelt hőcserélők esetében a ragasztott tömítés biztonságosabb megoldás. Az Alfa Laval kemencében kezelt kétkomponensű epoxi ragasztót használ, ezzel a tömítések élettartama akár kétszerese is lehet a hagyományos ragasztó használatához viszonyítva.

Minőség és szolgáltatás

Az Alfa Laval valamennyi gyára ISO 9001-es minősítéssel rendelkezik és termékeink eleget tesznek a szükséges (PED, ASME stb.) előírásoknak. A minőség biztosítása kiemelkedő fontosságú számunkra, ezért valamennyi hőcserélőnk esetében nyomáspróbázunk és héliumos teszttel vizsgáljuk a szivárgásmentességet. A minőség iránti maximális elkötelezettség biztosítja berendezéseink hosszú élettartamát és garantált megbízhatóságát. Ügyfeleink így elkerülhetik a költséges leállásokat és minimálisra csökkenthetik a karbantartási költségeket. Az Alfa Laval globális jelenlétének köszönhetően több mint 130 országban biztosít szervizszolgáltatást.

Kiegészítők

Szigetelés

Hűtési- vagy fűtési alkalmazásra megfelelő hőszigetelés, bármelyik Alfa Laval szerelhető lemezes hőcserélőhöz kapható.

Cseppvíztálca

Az Alfa Laval cseppvíztálca elszigeteli a hőcserélőt a padlótól, és összegyűjti a hőcserélő felületéről lecsöpögő kondenzátumot. A cseppvíztálca hasznos a hőcserélő karbantartásakor és javításakor, mivel a hőcserélőben maradt vizet is felfogja.

Tervezéshez szükséges adatok

Ahhoz, hogy az Alfa Laval munkatársai a megfelelő készüléket tudják kiválasztani az Ön számára, az alábbi műszaki adatok megadására van szükség: