Nincs megjeleníthető tartalom

Betöltés...

info@alfatherm.hu +36 (30) 869 4503 Kapcsolat

Forrasztott lemezes hőcserélők

Közegáramlás elve

Az első forrasztott lemezes hőcserélőket az Alfa Laval mutatta be 1977-ben és azóta is folyamatosan fejleszti őket. Több évtizedes tapasztalat, minősített gyártási folyamatok és folyamatosan fejlesztések garantálják termékeink kiváló minőségét.

Az Alfa Laval hőcserélői kiemelten fontos szerepet játszanak számos távfűtési-, távhűtési-, fűtési- és hűtési-, valamint HMV alkalmazásban.

Tipikus alkalmazások

Különböző kialakítások

Kialakítás és működési elv

A rézzel forrasztott lemezes hőcserélő hullámosított rozsdamentes fémlemezekből áll. A lemezek úgy illeszkednek egymáshoz, hogy közöttük csatornák jönnek létre. A csatornákba beömlőnyíláson keresztül áramolnak be a közegek, amik között a hőátadás történik. A lemezek egyik oldalán a primer, a másik oldalán a szekunder kör áramlik. A lemezeket az érintkezési pontokon keményforrasztás során kialakuló rézréteg tartja össze. Az Alfa Laval lemezes hőcserélők minden egyes érintkezési pontnál forrasztottak, ezzel optimális hőátadást, nyomás- és hőállóságot biztosítanak.

Alapkivitel

A lemezköteget véglemezek fogják közre. A csatlakozások az első, vagy hátsó véglemezen helyezkednek el. A hatékonyabb hőátadás érdekében a csatornalemezek hullámosítottak.

Különböző kialakítási lehetőségek

A forrasztott lemezes hőcserélők kaphatók egyjáratú, kétjáratú, vagy elő/utófűtős kialakítással és többfajta csatlakozással és csonkelhelyezéssel. Ezen felül minden változat kérhető különböző lemezkialakítással. Ezek biztosítják hogy a hőcserélő a legoptimálisabb választás legyen adott feladatra.

Szabvány anyagok

Asszimetrikus csatornák

Aszimmetrikus csatornák

A CBH10, CBH16, CBH18 és a CB112 hőcserélők az alapkivitelen kívül teljesen új aszimmetrikus csatornákkal is kaphatóak. Aszimmetrikus kivitel esetén a csatornák térfogata nem egyforma, és a kb. 25%-os térfogateltérésnek köszönhetően a megengedhető nyomásesés korlátozó tényezője részben kiküszöbölhető.

Ezt elsősorban olyan esetekben lehet hatékonyan kihasználni, amikor az egyes oldalak között nagy eltérés van térfogatáram, vagy fizikai jellemzők (pl.: víz/olaj) tekintetében. Egyforma paraméterek esetén kisebb hőcserélő használható, nagyobb teljesítménnyel.

Minőség és szolgáltatás

Az Alfa Laval valamennyi gyára ISO 9001-es minősítéssel rendelkezik és termékeink eleget tesznek a szükséges (PED, ASME stb.) előírásoknak. A minőség biztosítása kiemelkedő fontosságú számunkra, ezért valamennyi hőcserélőnk esetében nyomáspróbázunk és héliumos teszttel vizsgáljuk a szivárgásmentességet. A minőség iránti maximális elkötelezettség biztosítja berendezéseink hosszú élettartamát és garantált megbízhatóságát. Ügyfeleink így elkerülhetik a költséges leállásokat és minimálisra csökkenthetik a karbantartási költségeket. Az Alfa Laval globális jelenlétének köszönhetően több mint 130 országban biztosít szervizszolgáltatást.

Tervezéshez szükséges adatok

Ahhoz, hogy az Alfa Laval munkatársai a megfelelő készüléket tudják kiválasztani az Ön számára, az alábbi műszaki adatok megadására van szükség:

Forrasztott lemezes hőcserélők előnyei épületgépészeti alkalmazásokban